Καιρικές συνθήκες και σχολεία στο Δήμο Αριστοτέλη


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Σήμερα 10 Μαρτίου, με απόφαση του Δήμου Αριστοτέλη παρέμειναν κλειστές οι σχολικές μονάδες των κοινοτήτων Μεγάλης Παναγίας, Γοματίου, Σταγείρων και Στρατονίκης. Ωστόσο, οι μαθητές των ίδιων κοινοτήτων που φοιτούν στα γυμνάσια/λύκεια των περιοχών Παλαιοχωρίου/Αρναίας μεταφέρθηκαν κανονικά στα σχολεία τους.

Η ενίσχυση των φαινομένων οδήγησε σε προβλήματα σε όλες τις περιοχές του δήμου με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς ούτε οι μετακινήσεις μαθητών/εκπαιδευτικών ούτε και οι χώροι πολλών σχολικών μονάδων.

Δεδομένου ότι η ισχυρή χιονόπτωση που αντιμετώπισε η περιοχή μας ήταν αναμενόμενη, τόσο οι ανακοινώσεις όφειλαν να είναι πιο έγκαιρες όσο και τα μέτρα πρόληψης/αντιμετώπισης από πλευράς περιφέρειας και δήμου, πιο αποτελεσματικά.

Ως ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντική την κανονική λειτουργία των σχολείων. Ωστόσο για εμάς παραμένει προτεραιότητα η ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συνεπώς θεωρούμε απαραίτητη μία συνολική αντιμετώπιση η οποία θα συνυπολογίζει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και θα διασφαλίζει την ύπαρξη ενός καθαρού και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος.

 

Για το ΔΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια