Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στις 1/3 για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση

 

Κάλεσμα σε ενημερωτική εκδήλωση για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στην γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε θαρραλέα και νηφάλια. Αντιστεκόμαστε στην δυστοπική πραγματικότητα που θέλουν να επιβάλλουν σε εμάς και τις νεότερες γενιές, με επιστημονικά επιχειρήματα και συλλογική δράση. Στον αγώνα μας αυτό μας συμπαραστέκονται και πολλοί ακαδημαϊκοί που έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη αξιολόγηση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 9ης Φεβρουαρίου 2023 σας προσκαλεί σε εκδήλωση ενημέρωσης για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης την Τετάρτη 1η Μαρτίου στις 14:30 στο 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών.

Ομιλητής θα είναι ο Περικλής Παυλίδης αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Ο Περικλής Παυλίδης ασχολείται με την κοινωνική θεωρία και τη φιλοσοφία της Παιδείας. Στο πιο πρόσφατο βιβλίο του «Το έργο των εκπαιδευτικών στην κοινωνία της γνώσης» δίνεται έμφαση στην ανάδειξη της ριζικής αντίθεσης του έργου των εκπαιδευτικών προς τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την παιδεία, και παρουσιάζεται σαν βασικός παράγοντας της βελτίωσης αυτού του έργου και της ολόπλευρης ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών τους, το να διεξάγεται με όρους ελευθερίας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία δεν μας ταιριάζει, με τη σκέψη, με τη δράση, με το παράδειγμά μας, μένουμε δάσκαλοι-πνευματικοί άνθρωποι όρθιοι και έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη για την παιδεία και την κοινωνία.

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια