ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

 


Την Τετάρτη 10/01/2024  τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Γυμνάσιο και Ημερήσιο Λύκειο Συκιάς. Στη συζήτηση που έγινε με τους συλλόγους Διδασκόντων εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη μετακίνηση και τη διαβίωσή τους.

 Συγκεκριμένα ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής ως δυσπρόσιτης παρόλο  που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την έδρα του νομού, είναι δύσκολα προσβάσιμη λόγω των ιδιαίτερων συγκοινωνιακών συνθηκών και έχει μικρή οργανικότητα λειτουργεί  αποτρεπτικά στην εκδήλωση  ενδιαφέροντος μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και δυσχεραίνει  την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω υποστελέχωσης. Παράλληλα   το σοβαρό  στεγαστικό πρόβλημα και το υψηλό κόστος μετακίνησης, οδηγούν στην οικονομική τους εξόντωση.

Κατόπιν αυτού το Δ.Σ της ΕΛΜΕ επισκέφθηκε τη Δημοτική  Αρχή του Δήμου Σιθωνίας, στην οποία παρουσίασε τα  παραπάνω προβλήματα.Από τη μεριά της η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει την  παράσταση διαμαρτυρίας για  τον αποχαρακτηρισμό  της περιοχής ως δυσπρόσιτης, που θα οργανωθεί  το επόμενο διάστημα από το συλλόγους γονέων του  Γυμνάσιου και Ημερήσιου Λύκειου Συκιάς και της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ότι θα συνδράμει οικονομικά τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών ενώ παράλληλα θα μεριμνήσει για έναν αριθμό καταλυμάτων που θα μπορούν να διατεθούν σε εκπαιδευτικούς  από την επόμενη σχολική χρονιά.

Δημοτική Αρχή και ΕΛΜΕ Χαλκιδικής συμφώνησαν ότι θα υπάρξει συνέχεια στην μεταξύ τους επικοινωνία προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες που θα διευκολύνουν το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών της περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια